Menu

Het verhaal van

Anneke

Het is woensdagochtend

en ik zit in een koffietentje in het Westerpark in Amsterdam. Er staat een latte met havermelk voor m’n neus, m’n laptop en me myself and I. Dit soort momentjes zijn tegenwoordig uitzonderlijk sinds ik in augustus 2019 mama ben geworden van een heerlijk mannetje, Manu Dewa. Het worden en zijn van mama, ik ervaar het als een magisch proces, lekker aards en ook behoorlijk spiritueel. Voor mij is het als een verdieping, een next step in mijn persoonlijke ontwikkeling. Iets waar ik vanaf mijn 21 jaar mijn focus op heb liggen, persoonlijke groei. 

Ik pluk nu de vruchten van jarenlang innerlijk werk doen, flying high on life. Ik ervaar regelmatig een natural high. En wanneer ik getriggerd of down ben heb ik de tools in handen om hiermee om te gaan en belemmerende overtuigingen te transformeren. Maar in de periode dat ik met veel passie en liefde 9 jaar lesgaf als leerkracht binnen het speciaal onderwijs stond ik minder in contact met mijn diepere gevoel, vrouwelijkheid en innerlijk weten.

Ik werd ik vooral gedreven door een groot verantwoordelijkheidsgevoel en drang de wereld te verbeteren. Dit zelfs ten koste van mezelf. Om hier toch ergens van te kunnen ontladen ging ik in mijn vrije weekenden los in het uitgaansleven, avonden, nachten, weekenden lang. Mijn lichaam fluisterde al een tijdje “stop”, riep al een poosje; “STOP”, schreeuwde even “STOP!!!!!!” Ik kon haar lange tijd niet horen, totdat ze mij liet voelen. 

Ons lichaam communiceert met ons, het enige wat wij hoeven te doen is te luisteren.

Grote leermeesters

Een hernia liet zich zien en vooral voelen. Ik deed al een tijdje aan yoga, gewoon 1x in de week naar les. Maar toen ik letterlijk stil kwam te staan en tijd nam naar binnen te keren, wist ik ineens heel zeker: “ik kan mijn lichaam de kans geven te helen”. En stapte vastberaden op het pad van yoga, meditatie, massage en ademwerk. Er waren op mijn pad een aantal vrouwen die mij hierin liefdevol hebben ondersteund. Hiervoor voel ik een diepe dankbaarheid. Ik kwam weer in contact met mezelf, hoorde wat mijn lichaam me vertelde, vond antwoorden in de stilte in mezelf en wist welke keuzes te maken. 

De mensen die ik toen op mijn pad kreeg waren voor mij grote leermeesters, waar ik door het aangaan van mijn eigen trauma’s en het ondergaan van hun healing methoden mijn eigen beste school of life heb gehad. Vanuit hier ontstond mijn motivatie om verschillende opleidingen, workshops en trainingen te volgen in de jaren hierna.

Door mijn eigen positieve ervaringen begon ik met het experimenteren met yoga, meditatie, ontspanning en massageoefeningen binnen m’n eigen groepen, de resultaten waren er vrijwel meteen! Leerlingen die als “onhandelbaar” werden gezien hadden veel baat bij de ontspanning en massage oefeningen. Leerlingen kregen een grotere capaciteit voor zelfreflectie. Ruzietjes werden bijvoorbeeld gemakkelijker opgelost zonder dat ik mij hiermee hoefde te bemoeien. Er kwam meer rust en ontspanning in de klas. Dit motiveert me tot op de dag van vandaag om yoga & liefdevolle aanraking binnen het onderwijs, kinderopvang en gezinnen te brengen. En mijn grote liefde voor bewustzijn, opgedane vakkennis, enthousiasme en Zijns-kracht neem ik mee in de lessen, retreats en trainingen die ik verzorg. 

The iceman

In 2013 kreeg ik een belletje van een vriendin; “Wij gaan een week trainen met Wim Hof”, ook wel The Iceman genaamd. Ondertussen had ik ontslag genomen van mijn baan in het onderwijs. Van mijn laatste €500,- op dat moment, reisde ik af naar zijn trainingscentrum in Polen. Een keuze gemaakt op puur gevoel. Financieel gezien toen niet echt handig, maar sterk voelen JA dit is “de bedoeling” voor mij nu. Hier leerde ik zijn methode, beheersing van adem, meditatie en mindset, beklom in bikini een sneeuwberg. Het verleggen van mijn grenzen en het openen van mijn bewustzijn is a Way of Life geworden. 

Zo verliet ik in 2014 Nederland. Binnen 6 dagen tijd besloot ik alles op te zeggen om met een liefde mee naar Ibiza te verhuizen, waar ik 3,5 jaar woonde. Los van het bekende mezelf weer opnieuw vinden en helen, dit was voor mij een intense en ook fantastische leerzame vrije periode. Een plek waar voor mij het aangaan van te leren lessen als een soort katalysator werkte. Snel “in your face”, niet eromheen draaien maar alles aangaan wat op mijn pad kwam hebben in mij een sterke basis gelegd in alles waarvoor ik voor sta.  

 

Na het volgen van verschillende yoga, adem en massage opleidingen, cursussen en trainingen diende zich een verdiepingsslag aan. Ik volgde een Tantra opleiding. Een plek waar ik de kracht van rituelen heb mogen ontdekken. Mannelijke en vrouwelijke energie in mezelf heb ontmoet en leren kanaliseren. In een laatste meditatie van deze training was daar weer dat sterke gevoel van WETEN: “Het is tijd om naar Nederland te verhuizen”. 

In eerste instantie was ik verbaasd over dit gevoel, ik had het zo fijn op Ibiza. Op een Internationale school gaf ik wekelijks yoga & massage lessen in alle groepen, ik gaf les op retreats, had privé cliënten, onderwees mijn zelf ontwikkelde kinderyoga teacher training, genoot van veel vrije tijd, leefde in de natuur boven op een berg, de zee om de hoek, maar toch dat sterke gevoel… En het klopt, ik volg mijn hart. Hierbij voelde ik ook: Er is meer wat ik wil ontwikkelen, meer wat ik wil delen met de wereld…

mijn passies

Weer terug in Nederland ontwikkelde ik een aantal nieuwe programma’s voor in het onderwijs. En tot op de dag van vandaag geef ik trainingen aan leerlingen, leerkrachten, docenten en managementteams op het gebied van persoonlijke ontwikkeling met mijn programma Leven & Lesgeven vanuit je essentie. Op deze manier wil ik bijdragen aan een soepele transformatie van het schoolsysteem, waardoor de volwassenen en de kinderen een leven leiden dat geleid wordt door hun intuïtie. Daarnaast werk ik als lichaamsgerichte therapeute. Mijn eigen heldere body & mind verbinding maken dat mijn lichaamsbewustzijn een van mijn superkrachten is. 

Zoals je wel kunt lezen heb ik veel verschillende passies. Hier heb ik een tijdje mee gestruggeld en nu weet ik deze steeds meer in een mooi ritme te combineren of af te wisselen. Vind je het leuk om hier meer over te zien? Neem dan een kijkje op mijn instagram.

Weer terug in Nederland kwamen Alissa en ik weer in contact en tijdens een van onze eerste ontmoetingen werd duidelijk wij gaan iets samen doen op het gebied van intuïtie. Voor ons voelde dit als een logische vervolgstap op datgene wat wij al deden. Voor mij voelen de intuïtie trainingen voor kinderen als kinderyoga 2.0.