Menu

Het verhaal van

Alissa

Mindfulness

Toen ik in 2011 begon me mindfulness training – mijn jongste dochter was toen een half jaar – vond ik direct de herkenning. Ik maakte contact met die diepere laag; daar waar we allemaal samen een zijn. Ik weet nog dat ik tegen de trainer zei: “Ik ben zó blij dat ik dit gevonden heb, ergens wist ik altijd al dat het er was!”. Het was ook meteen een gevoel van passie: voor wat er werkelijk mogelijk is.

Ik voelde bewust de verbinding met het geheel, en zag dat we allemaal met elkaar verbonden zijn en hoe we allemaal met onze eigen energie en ons eigen bewustzijn invloed hebben op het geheel (het collectieve bewustzijn). Ik realiseerde me het effect van de meditaties dat ik begon te ervaren. Wat een groot effect zou het hebben als meer mensen vaker dit ook ervaren. Een gevoel van helderheid, rust, vrede en harmonie.

Toen, direct aan het begin voelde ik de drive om door te gaan geven. En het idee om mindfulness en yoga aan kinderen te gaan geven ontstond al tijdens die eerste mindfulness training (8 weken, in De Roos in Amsterdam). Ik dacht: hoe eerder je dit in je leven leert kennen, hoe beter. Op dat moment wist ik nog niet wat er verder ook allemaal nog bij zou komen. Ik stond aan het begin van een ontdekkingstocht. 

dolfijnen

In 2012 zag ik voor het eerst dolfijnen zwemmen in de Atlantische oceaan. Het was een ervaring die mijn leven heeft veranderd. Een eenheidservaring, ook wel een mystieke ervaring genoemd. De tijd stond stil en ik voelde helemaal de eenheid met de bron. Een diep gevoel van vreugde. En vervolgens van vrede en heel sterk een gevoel van ‘alles is één’ en ‘het is goed, precies zoals het is’. Dit was voor mij tot dat moment meer een concept geweest dan dat ik het echt voelde. Omdat ik weet dat ik toen op mijn helderst was kan ik er altijd weer naartoe. Ook als ik het niet zo voel, en het met mijn gedachten al helemaal niet kan begrijpen, toch weet ik dat ik het wel weer zo kan gaan zien. Dolfijnen zijn sindsdien een grote bron van inspiratie en hun energie voelt voor mij als thuis.

Gelijk oplopend met wat ik zelf leerde en ging ervaren, waren er ook steeds weer extra dingen die ik wilde delen en doorgeven. Ik mediteerde die eerste jaren bijna elke dag (vroeg in de ochtend, een uur lang, rechtop op een meditatiekussentje ;-)) Ik volgde inderdaad, zoals ik van plan was, opleidingen voor docent kinderyoga en mindfulness voor kinderen. Maar daarnaast ging ik ook vele andere opleidingen en trainingen volgen en leertrajecten doorlopen. Waarbij mijn eigen interesses en mijn persoonlijke ontwikkeling me steeds de volgende stap lieten zien.  

veranderingen

Ik leerde diverse tools en technieken voor heling en transformatie. En ook het werken met energie en intenties en het waarnemen voorbij de fysieke wereld, wekte mijn nieuwsgierigheid. Bij sommige van die dingen was het alsof ik het al eerder had gedaan, zo vertrouwd en natuurlijk voelde het. De opleidingen die ik volgde waren best divers en uiteenlopend. Van yoga tot Psyck-K en ThetaHealing tot The Completion Process en Akashic Records Reading. Voor anderen was het soms lastig te volgen waar ik nou precies mee bezig was, als dat het steeds veranderde. Maar voor mij was er altijd een overeenkomst, een rode draad. Het werd een pad van mezelf leren kennen. Mijn essentie steeds duidelijker gaan ervaren en oplossen en transformeren wat me in de weg stond om nog meer vanuit die ware essentie te leven.

Op een gegeven moment was ik innerlijk zodanig veranderd dat ik energetisch geen match meer was met sommige aspecten in mijn leven. Zo gaf ik in het kantoor waar ik als juridisch adviseur werkte in de pauzes yoga- en meditatielessen voor collega’s die dat wilden; een enthousiaste en snel groeiende groep. Maar niet iedereen kon het evenzeer waarderen en het leidde tot een zeer plotselinge carrière switch..! Van bedrijfsjurist naar zelfstandige intuïtieve life coach. Ik zie dit als iets onvermijdelijks; als je zelf verandert en meer gaat leven vanuit je ware natuur, dan verandert je omgeving mee. Sommige dingen verlaten je leven en nieuwe dingen komen er bij. Zo veranderde in diezelfde periode ons gezin, doordat we ook in het huwelijk niet meer een match waren. Die veranderingen zijn niet altijd makkelijk, maar in mijn ervaring uiteindelijk wel de moeite waard. En vaak zie je achteraf dat het klopte, dat het zo de bedoeling was. Na die periode volgde een aantal jaar met veel reizen, zowel innerlijk als naar andere landen om trainingen te volgen en later ook te geven. 

Terugkijkend is mijn intuïtie altijd al sterk aanwezig geweest. Maar het contact ermee ervaren en het bewust inzetten, dat ben ik een groot deel van mijn leven kwijt geweest. Ik ben heel blij dat het nu, eigenlijk sinds 2011, weer terug is. Het leidt me op de weg van mijn leven vormgeven zoals het bij me past. Vertrouwen op mijn intuïtie brengt ook met zich mee dat ik voel dat er veel hulp beschikbaar is; dat ik op mijn pad wordt begeleid en gesteund. Voor mij is vrijheid heel belangrijk en mijn intuïtie is ook daarbij mijn kompas: het wijst me de weg en het wijst me op die aspecten waar ik nog niet (innerlijk) vrij ben. Zodat ik daar iets mee kan.

Misschien iets veranderen in de omstandigheden als dat mogelijk is, of (ook) iets oplossen of transformeren in mezelf. Eigen regie pakken is iets waar ik altijd in aan het leren ben. Daarnaast is het creëren en manifesteren voor mij een ware passie. Hoe we met ons eigen bewustzijn, onze intuïtie en onze verbeeldingskracht kunnen co-creëren in samenwerking met het leven. Tools die ik op dat gebied in mijn eigen leven toepaste en ontwikkelde geef ik graag door aan anderen. Daar een inspiratie in zijn brengt me veel vreugde. 

missie

Mijn missie, mijn life purpose, zou ik zelf beschrijven als ‘een bijdrage leveren aan de evolutie van bewustzijn’. 

Dat betekent in mijn geval in concrete zin dat ik mensen kan ondersteunen en begeleiden in hun proces van bewustwording en leven vanuit hun essentie. Dat kunnen doen vraagt dat ik het ook in mijn eigen leven toepas. In mijn dagelijks leven is de gewoonte geïntegreerd om – zowel bij leuke als bij minder leuke dingen – in mijn eigen bewustzijn te exploreren en onderzoeken als een detective. Met het doel om te groeien en te evolueren. Ik merk dat als ik dat doe het leven lichter gaat aanvoelen en meer vervuld voelt met liefde en synchroniciteit. Niet altijd natuurlijk, het gaat met ups & downs, maar in het algemeen is er een stijgende lijn. Dat voelt als een fijne bevestiging en als een beloning voor het innerlijke werk… maar ik zou ook niet meer anders kunnen. Het is een manier van leven geworden. 

Ik heb Anneke voor het eerst ontmoet op Ibiza. Anneke woonde daar toen en ik was er, voor het eerst na de scheiding, met mijn twee dochters (toen 3 en 6 jaar) op vakantie. Anneke kwam een ouder & kind yogales geven bij de B&B waar we logeerden. We hebben sindsdien contact gehouden en een paar jaar later hebben we weer afgesproken. Ik had toen net een opleiding gevolgd om kinderen te leren zien zonder de ogen te gebruiken en we besloten – als vanzelf, namelijk intuïtief – om samen intuïtie trainingen te gaan ontwikkelen. Snel daarna zijn we met Intuition for Life begonnen. Naast Intuition for Life heb ik mijn eigen praktijk en begeleid ik mensen met reading en coaching o.a. op basis van de Akashic Records.