Menu

Versterk je intuïtie met praktische training

Intuïtie training voor volwassenen

Intuïtie is als een superpower waarmee we worden geboren. Maar bij veel mensen raakt hun intuïtie in de loop der tijd verborgen onder een ‘laagje stof’. Zoals bijvoorbeeld overmatig denken en conditioneringen.

Het goede nieuws is met de juiste training ontdek je je intuïtie opnieuw en activeer je deze. Zodat je effectieve keuzes maakt vanuit verbinding met jezelf. Je navigeert makkelijker in je leven en je voelt je gesteund bij wat je wilt creëren en manifesteren.

Je leert:

 • Jouw unieke wijze van intuïtie ontdekken
 • Afstemmen op de signalen van je innerlijke kompas
 • Keuzes maken vanuit je hart

Waarom intuïtie training voor volwassenen

In deze training maak je contact met je intuïtieve vaardigheden, die je al hebt. Waarschijnlijk gebruik je je intuïtie ook al dagelijks. In deze training zal je je daarvan meer bewust worden en zal je zien hoe je dit kunt uitbreiden en nog gerichter inzetten. Want door bewust te ervaren hoe het voor je werkt, wordt het steeds meer duidelijk hoe jouw intuïtie voor jou werkt. En heb je steeds meer het gevoel dat het AAN staat. En ga je er dus meer op vertrouwen waardoor het ook weer sterker wordt. Hoe meer je het ontvangt, hoe meer het ook gaat stromen. 

Hierdoor ga je steeds meer herkennen en onderscheiden wanneer het je intuïtie is die tegen te spreekt of iets anders zoals bijvoorbeeld gedachten, angst, ego, iets op basis van een patroon, (al dan niet ingebeelde) verwachtingen van anderen…. Kortom je laat je steeds minder afleiden en kan helderder koers zetten op je eigen pad. Waardoor je meer aandacht en energie overhoudt voor wat jij werkelijk wilt bijdragen. 

Tijdens deze praktische training versterk je ook het contact met je zintuigen. Intuïtie kan via verschillende zintuigen binnenkomen. Het is een verlengde van je fysieke zintuigen en leer je ook waar te nemen voorbij je fysieke zintuigen. En dit in te zetten voor het visualiseren en creëren. 

Wat deze training je brengt

 • Er worden delen van je hersenen geactiveerd waardoor je intuïtie wordt wakker gemaakt en er ontstaat synchronisatie tussen beide hersenhelften waardoor ze beter samenwerken
 • Je krijgt de tools om in het dagelijkse drukke leven snel en makkelijker een staat van rust en focus op te zoeken
 • Je leert in het moment te luisteren naar je gevoel, waardoor je betere keuzes maakt waar je achteraf blij mee bent.
 • Leer je vanuit je hart je leven vorm te geven, zodat het past bij jouw authentieke zelf.
 • Je ervaart een heldere verbinding tussen je lichaam, je brein en je ziel en daardoor ook met het leven en het grotere geheel.

Turn on your inner GPS

Elementen van de intuïtie training

Het is een tweedaagse training waarin je de basis krijgt van essentiële intuïtie kennis en tools, die je kunt toepassen in je dagelijks leven. 

De dagen bestaan uit een combinatie van theorie over intuïtie ontwikkeling, fysieke oefeningen (zoals yoga en Qi-boosting oefeningen), visualisatie en meditaties om je in een ontvankelijke staat te brengen. Het gaat om ervaren, verbonden met je hart en het grotere geheel. We gebruiken speciale muziek met bepaalde frequenties die je in een diepe laag van bewustzijn brengen. 

Beperkende overtuigingen die je in de weg zitten kan je transformeren. Daarvoor krijg je praktische tools. Een van de oefeningen waarbij je beperkende overtuigingen kunt gaan opmerken is “masker training”. Want daarbij krijg je een lichtdicht masker op en ga je onderzoeken of je geblinddoekt toch kan zien. Daarvoor moeten we vaak door flink wat overtuigingen en conditioneringen heen, omdat we al ons hele leven gewend zijn aan het idee dat we zonder de ogen niet kunnen zien. Dit element met het masker is bedoeld als een introductie tot deze techniek. 

Iedereen heeft zijn unieke stijl van intuïtie. Het is interessant en leuk om jouw unieke manier te gaan herkennen. Je leert onder andere jouw unieke manier van informatie ontvangen kennen. Het wordt dan gemakkelijker om die informatie bewust te ontvangen en die te gebruiken bij het vormgeven van je leven zoals jij dat wenst. Ook is het verrijkend om dit van elkaar te gaan zien en herkennen. 

Verschillende aspecten van intuïtief leven die aan bod komen

Hier leer je de essentiële stappen voor het openen van je intuïtie. Je leert uitgebreide visualisatie skills en het activeren en inzetten van positieve emoties. Je gaat ‘aan’.

Je krijgt tools en technieken aangereikt om aan te kijken wat jou eventueel in de weg zit bij het helder ontvangen van intuïtieve informatie. Dit kunnen bijvoorbeeld beperkende overtuigingen zijn of oude patronen die je niet meer dienen. Al het opruimen draagt eraan bij dat je een helder kanaal wordt en de informatie die je ontvangt op een effectieve manier kan gaan inzetten.  

Je leert hoe je vragen kunt formuleren zodat je intuïtie duidelijke antwoorden kan geven. En je ontdekt jouw unieke manier van die antwoorden ontvangen. Je gaat die momenten opmerken wanneer je vanuit je innerlijk kompas aanwijzingen krijgt, waardoor je de hulp die altijd aanwezig is gemakkelijker gaat herkennen.

is een aspect dat als een rode draad door de training loopt.

Bij alle essentiële onderdelen van intuïtief leven is dankbaarheid een ondersteunende factor. Bijvoorbeeld bij het aankijken en transformeren van je blokkades, bij het ontvangen van informatie, het zetten van intenties en het intuïtief geleid worden.

In de training leer je de energie van dankbaarheid in te zetten, dat doen we door middel van oefeningen zoals visualisaties, meditaties en adem oefeningen. Hierdoor wordt je je meer bewust van wat er al is en trek je als vanzelf meer fijne en behulpzame dingen aan in je leven.

Hier komt het allemaal samen. Alle tools die je hebt ontvangen kan je combineren. En de skills voor visualisatie met alle zintuigen kan je nu gaan inzetten voor het bewust manifesteren van wat je in je leven wilt verwelkomen. 

Goed om te weten

De intuïtie training voor volwassenen is module 1 van onze teacher training en deze is los te volgen.

Na het volgen van de training ontvang je alle oefeningen op audio (meditaties en visualisaties) zodat je thuis verder kunt gaan met trainen.

Testimonials

Roos Wagenmakers
Roos WagenmakersStudio Koester
Lees verder
“Het is alleen al een feest om 2 dagen bij deze stralende twee vrouwen te mogen zijn! En dan bieden ze ook nog eens een super mooie, krachtige, vrolijke, inspirerende en leerzame intuïtie training die staat als een huis. Het is echt een groot cadeau aan jezelf om met Alissa en Anneke op intuïtie avontuur te gaan. Te ontdekken hoe je eigen intuïtie werkt en hoe je het kunt gebruiken in je leven. Ik ben er van overtuigd dat als we op onze intuïtie leren vertrouwen veel dingen in het leven zoveel makkelijker zullen gaan. Met deze prachtige training geef je je intuïtie een mega boost!"
Eva Brink
Eva Brinkyoga docent
Lees verder
“Als je een training wilt ontvangen van trainers die werken vanuit hun hart, dan ben je bij Anneke en Alissa aan het goede adres. Je voelt dat de inhoud van de training en de kennis hierover ook echt doorgrond is door henzelf. Ze nemen je mee op het pad van de intuïtie met heel praktische informatie en tools die je direct gaat beoefenen tijdens de training en die je ook direct kunt meenemen in je dagelijkse leven. Dank jullie wel Alissa en Anneke.”
Martine Keukenkamp
Martine KeukenkampCoach en mindfulness trainer
Lees verder
"Wat een heerlijke twee dagen! Veel geleerd EN gevoeld in een hele fijne, veilige sfeer. Dankjewel Alissa en Anneke dat jullie dit mooie werk met ons wilden delen."
Renske Kuijpers
Renske Kuijpersintuïtie trainer voor kinderen
Lees verder
"De intuitie training bij jullie mogen volgen, zonder enige verwachting. De training was voor mij een openbaring en gaf mij heel veel tools om beter inzicht te krijgen in mijn intuïtie. Een hele waardevolle training, een cadeautje voor mezelf."
Tynke
Tynkedierenarts
Lees verder
"Twee inspirerende dagen. Volop genoten van de oefeningen, de groep, de sfeer, en zeker ook van jullie openheid en professionaliteit. Dank jullie wel!"
V. uit Schoorl
V. uit SchoorlDeelnemer intuïtie training
Lees verder
"Fantastische lieve vrouwen die een hele ontspannen sfeer creëren. Heerlijke oefeningen. Mooie opbouw. Echte aanrader!!"
Jill van Zon
Jill van ZonDeelnemer intuïtie training
Lees verder
"Lieve Alissa en Anneke, Dankjewel voor deze twee mooie dagen. Inspirerend, magisch, en een positieve vibe. Rustgevende locatie. Ik neem deze tools mee in mijn persoonlijke reis. Namaste."
Marjolijn van der Vliet
Marjolijn van der VlietDocent Nederlands
Lees verder
“Dank voor de fijne en veilige sfeer. Een mooie, logische opbouw van de dag. Inhoudelijk super. Heel veel ervaren, geleerd, en geïnspireerd geraakt. Ik voel me veel lichter en hoopvoller, met vertrouwen over wat er mogelijk is. Ik verheug me op nieuwe kansen en gebeurtenissen. Wat ik heel erg fijn vind is dat jullie heel goed aanvoelen wat er op een moment speelt en gepast is, of dat even navragen. Heel erg blij dat ik hier bij kon zijn.”
Annelies
AnneliesTekstschrijver
Lees verder
“Wat zegt mijn intuïtie precies? En is het wel mijn intuïtie of bedenk ik het zelf? In de loop van mijn leven is mijn intuïtie behoorlijk overschaduwd door mijn ratio, mijn hoofd. Ik vond het soms moeilijk mijn intuïtie te herkennen en al helemaal om op mijn intuïtie te vertrouwen. De training heeft mij geholpen om verder te herontdekken hoe mijn intuïtie tot mij spreekt en hoe ik mijn intuïtieve vaardigheden verder kan ontwikkelen. En met de praktische tips en tools die Alissa an Anneke in de training aanreiken, kan ik nu ook gemakkelijk in mijn dagelijks leven ruimte maken voor wat mijn intuïtie me te vertellen heeft en op basis daarvan keuzes maken. Het resultaat is dat ik nog dichter bij mezelf kan blijven en nog meer gemak en flow in mijn leven ervaar. Super fijn! Heel erg bedankt dus Alissa en Anneke voor de waardevolle en niet te vergeten leuke training, en jullie super fijne begeleiding!”
Noor Visser
Noor VisserDocent Basisschool
Lees verder
"Een fantastisch weekend, wat voelde als een week! Met hoogte en dieptepunten. Mezelf moeten openen, leren, delen, ervaren, vertellen. Jullie zijn zo fijn op elkaar afgestemd; vullen elkaar aan. Ik heb veel geleerd over mezelf en neem dit mee verder mijn ontwikkeling in. De huiselijkheid en warmte vanuit jullie was echt heel fijn. Ik voelde mij heel welkom, ik werd echt gezien en ga nu uitgerust en vol inspiratie naar huis. Ik hoop op een vervolg... Veel dank lieve mensen."
Robine
RobineEnergie coach
Lees verder
"Een transformerende training die doorwerkt op de diepere lagen. Anneke en Alissa beschikken over zoveel ervaring en kennis, ik voel me ontzettend geïnspireerd! Ik raad deze training aan aan iedereen die het leven meer wilt laten stromen en dichter bij zichzelf wilt komen."
Marjolijn van der Vliet
Marjolijn van der VlietDocent Nederlands
Lees verder
"Dankbaarheid, voor de zachte fijne sfeer. En de goede balans in het programma. Het lichaamswerk was heel krachtig, en de geleide meditaties heel verfijnd. Heel fijne begeleiding: precies wat nodig is om jezelf te vertrouwen en die oefeningen te doen."
Esther van Aalderen
Esther van AalderenLeerkracht basisschool
Lees verder
"Wat heb ik allemaal geleerd dit weekend! Ontspan, laat het stromen. Stem je af op je innerlijke bron, je instinct, je onderbuikgevoel. Vertrouw op jezelf en op de hulp die altijd aanwezig is."

Praktische informatie over de training

Aan onze trainingen nemen deel mensen met uiteenlopende achtergronden wat betreft opleiding, leeftijd, interesses en beroepen. Wat de deelnemers gemeen hebben is een nieuwsgierige kijk en een openheid om iets nieuws tegemoet te treden. En een verlangen zichzelf en de unieke eigen gaven nog meer te leren kennen.

2-daagse intuïtie training voor volwassenen
Inbegrepen:

 • 2 inspirerende lesdagen
 • Hand-out
 • Veel praktische oefeningen en theoretische achtergrond
 • Alle oefeningen en meditaties/visualisaties op audio
 • Thee & gezonde snacks
 • Persoonlijke aandacht en ruimte voor vragen en jouw persoonlijke proces

Data, locatie & prijs

Zou je met ons willen sparren over deelname aan de training?

Vul hieronder je gegevens in en wij mailen je voor een belafspraak! 

Tijdens deze belafspraak leer je ons beter kennen en kan je al je vragen over de Intuïtie training aan ons stellen.

Training op maat?

Zou jij graag onze intuïtie training binnen jouw organisatie of retreat boeken? Dat kan! Lees hier over de verschillende opties om een (op maat gemaakte) training op locatie te organiseren.